افغانستان و پاکستان، فرانسه و آلمان هستند!

اشرف غنی: تا همسایگان به حاکمیت ملی ما احترام نگذارند و مناسبات بین دو دولت محوری نشود مشکلات افغانستان همچنان حل ناشده باقی می ماند. خوشبختانه قشر سیاسیون پاکستان به این نتیجه رسیده اند که ثبات در افغانستان و ثبات در پاکستان لازم و ملزوم یکدیگرند ولی هنوز قشر نظامی به این نتیجه نرسیده اند

 محترم محمد اشرف غنی رییس جمهوری اسلامی افغانستان صبح روز شنبه در راس یک هیات عالی رتبه دولتی به منظور اشتراک در پنجاه و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ، عازم شهر مونیخ کشور آلمان گردید تا در این کنفرانس دیدگاه افغانستان را در رابطه به مسایل امنیتی را بیان کند.

در حالی که ایشان پیش از این دیدگاه هایش را به شرح ذیل مطرح کرده و گفته است: اگر حاکمیت ملی ما در خطر باشد با تمام قدرت از حاکمیت ملی خود دفاع می کنم. تا همسایگان به حاکمیت ملی ما احترام نگذارند و مناسبات بین دو دولت محوری نشود مشکلات افغانستان همچنان حل ناشده باقی می ماند. طوری باید با همسایگان خود به تفاهم برسیم که فرانسه و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم رسیدند. خوشبختانه قشر سیاسیون پاکستان به این نتیجه رسیده اند که ثبات در افغانستان و ثبات در پاکستان لازم و ملزوم یکدیگرند ولی هنوز قشر نظامی به این نتیجه نرسیده اند.

محترم اشرف غنی همچنین افزود: اهداف من با اهداف کرزی تفاوتی ندارد. گفتگوی صلح و ایجاد پایدار آن از سوی من پیگیری شده و خواهد شد تا به نتیجه برسد. دوم، نوع استعمال قوای خارجی بر اساس موافقتنامه امنیتی در چارچوب قانون قرار می گیرد. سوم، در حال حاضر قوای امنیتی ما نیاز شدید به 5/36 میلیارد دالری دارد که برای نه سال آینده در قرارداد امنیتی نهفته است. چهارم، خطرات مشترکی که افغانستان و سایر کشورهای دنیا را تهدید می کند که همکاری همه جانبه با کشورهای منطقه و دنیا را می طلبد تا جایی که دیگر نیازی به حضور نیروهای بین المللی در کشور ما نباشد.

احمدزی اظهار داشت: یکی از شرایط بوجود آورنده ی صلح این است که مناسبات بین المللی خود را به شکلی تحکیم و مدیریت کنیم تا هویت ما زیر سوال نرود و بلاخره به مذاکراتی برسیم که بعد منطقوی صلح تغییر کند.

اشرف غنی با انتقاد از کشورهای منطقه و فرامنطقه در حمایت از سازمان های تروریزم گفت: حمایت از تروریزم مانند شمشیر دولبه است و همواره کشورهای حمایتگر خود را نیز مورد تهدید قرار می دهند. در این جا باید یک توافق همگانی صورت بگیرد و کشورهای منطقه و دنیا را قانع بسازیم که دیگر از سازمان های تروریستی استفاده ی ابزاری صورت نگیرد. این تغییر دیدگاه زمان می برد تا به توافق و تفاهم برسیم.

اشرف غنی احمدزی دشمن استراتژیک افغانستان را شبکه های تروریستی دانست و نه کشورها. به باور وی درک مشترکی از این خطر ابتدا در منطقه و در نهایت در کل جهان ضروری است تا بتوانیم این شبکه ها را به انزوا بکشانیم.

وی اولین کار در حل تروریزم را، ایجاد دیدگاه و توافق مشترک منطقوی می داند و مدعی است که ما از اعمالی که در گذشته در استفاده ی ابزاری از تروریزم در ابزار فشار بر کشورهای دیگر روی داده است باید جلوگیری کنیم. ما به دولت های قوی در منطقه نیاز داریم که در برابر خطرات مشترک مانند نهادهای غیردولتی که به نظام های دولتی عقیده ندارند با یکدیگر همکاری داشته باشند.
دوم، افغانستان محور ارتباط دنیا و منطقه است، زیرا خطراتی که فعلاً از این منطقه دنیا را مورد تهدید قرار می دهد بسیار جدی است. ما از این مساله می توانیم در تحکیم روابط خود با سایر کشورهای منطقه استفاده نماییم.

به باور رییس جمهور، در قسمت دوم ما نیاز به تغییر نوع همکاری به اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی داریم تا به عنوان یک نقطه ی مرکزی و قلب آسیا مطرح شویم و نقش بارزی در منطقه ی آسیا که محور تحول است ایفا نماییم.

مجموع سخنان فوق، برنامه ها و سیاستهای جناب اشرف غنی است که تلاش دارد آنها را در کنفرانس مونیخ مطرح نماید و برای عملی شدن آنها از متحدان غربی اش کمک بگیرد.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.