در حساس ترین زمان انتخابات قرار داریم

نتیجه نهایی انتخابات را کسانی اعلام می کنند که همه آرای ولایات را با نتیجه ی اولیه آن در اختیار دارند و اگر خدای ناکرده کمیسیون مستقل! انتخابات بخواهند نامستقل عمل کنند و تحت تاثیر سفرهای غیرمنتظره مقامات آمریکایی قرار گیرد، رییس جمهور آینده را تقلب مشخص کرده نه آرای مردمی

مسوولان کمیسیون انتخابات اظهار کردند که تاکنون 94.4 درصد اوراق نتایج آرا به دفتر مرکزی این کمیسیون رسیده و قرار است امروز اوراق نتایج آرا از چند شهر باقی مانده نیز به دفتر مرکزی برسد.

محترم حسینا شیرزاد معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات با ذکر این مطلب گفت: در برخی از مراکز رای دهی شمارش دوباره آرا آغاز شده و شمارش آرا در دفتر مرکزی این کمیسیون جریان دارد و تمام موارد حساس انتخاباتی از مراکز رای دهی و شهرها به دفاتر ولایتی این کمیسیون رسیده و تحت نظارت و تدابیر امنیتی قرار دارد.

وی افزود: برخی از صندوق‌های رای دهی که در آن تقلب صورت گرفته به گونه دقیق بررسی شده و قرار است این صندوق‌ها با حضور ناظرین و رسانه قرنطینه شود.

بنا بر اظهارات مقامات کمیسیون انتخابات قرار است آرایی که توسط دفاتر این کمیسیون در ولایات شمارش شده، یکبار دیگر در دفتر مرکزی شمارش شود که این دوباره شمارش کردن، باعث تاخیر در اعلام نتیجه انتخابات می باشد و سبب جلوگیری از اشتباه می گردد. ولی برخی معتقدند بازشماری آرا در دفتر مرکزی کمیسیون انتخابات به این معنا است که رییس جمهور آینده در کابل تعیین می گردد و اگر قرار باشد تقلب گسترده ای صورت گیرد، احتمال بروزش در این مرحله از مراحل دیگر بیشتر است.

با این توضیح که نتیجه نهایی انتخابات را کسانی اعلام می کنند که همه آرای ولایات را با نتیجه ی اولیه آن در اختیار دارند و اگر خدای ناکرده کمیسیون مستقل! انتخابات بخواهند نامستقل عمل کنند و تحت تاثیر سفرهای غیرمنتظره مقامات آمریکایی قرار گیرد، رییس جمهور آینده را تقلب مشخص کرده نه آرای مردمی.

علت اینکه این همه اصرار بر دخالت غیر مستقیم غرب به ویژه آمریکا در سومین دور انتخابات ریاست جمهوری داریم این است که آنها در زمان کمپاین تبلیغاتی نامزدها، مبالغ هنگفتی را به برخی نامزدها پرداخت کردند. سپس به طور غیر مستقیم حمایت خود را از نامزد مدنظر خود اعلام نمودند و اکنون هم در حال مذاکره با دولتمردان کابل می باشند.

آمریکایی ها آنقدر به برنامه ریزی هایی که انجام داده اند، یقین دارند که از هم اکنون با یقین کامل خبر از آینده می دهند. به عنوان مثال روز گذشته (سه شنبه 26 حمل) سفیر آمریکا در افغانستان با سفر به ولایت هرات اظهار داشت که دولت آینده افغانستان پیمان امنیتی را با آمریکا به امضا خواهد رساند.

جیمز کانینگهام افزود: هرچند واشنگتن از هیچ یک از نامزد ریاست جمهوری افغانستان حمایت نمی‌کند و به آرای مردم احترام می‌گذارد اما ما مطمئنیم که اولین اقدام آمریکا با رییس جمهور آینده افغانستان، امضای پیمان امنیتی کابل-واشنگتن است.

این در حالی است که با وجود مشخص شدن نتایج مقدماتی انتخابات و مطرح شدن حدس و گمان‌هایی درباره پیروزی برخی از نامزدها، هیچ کدام از آن‌ها تاکنون در مورد پیمان امنیتی کابل-واشنگتن اظهار نظر جدی انجام نداده‌اند.

به هر حال باید خطاب به همه دست اندرکاران انتخابات گفت: اکنون این مسوولیت بر عهده شما سیاست مداران است که از این دستاورد و فرهنگ جدید سیاسی که براساس عقلانیت مدنی و مردم سالاری پایه‌گذاری شده است حراست کنید و اجازه ندهید تا با آرای مردم افغانستان معامله‌ای صورت گیرد؛ زیرا هیچ مصلحت سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی بالاتر از اراده مردم و مصلحت مردم کشور وجود ندارد؛ چرا که این انتخابات می‌تواند به سنت سیاسی جامعه افغانستان نقطه پایانی گذاشته و روزگار جدیدی از سیاست‌ورزی مدنی و عاری از خشونت را پایه‌گذاری کند.

که امیدواریم این امر تحقق پیدا کند هرچند که از قدیم گفته اند: نرود میخ آهنین در سنگ. مقاماتی که در 12 سال حکومت کرزی به رشوت خواری و دغل بازی عادت کرده اند بعید به نظر می رسد که اکنون بخواهند صداقت را پیشه ی خود سازند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.