شناسایی عناصر مصالحه‎پذیر طالبان یکی از دستاوردهای حکومت افغانستان

مذاکره نمایندگان «شورای عالی صلح» افغانستان با برخی از مقام‎های بلند‎پایه طالبان در«دبی» مهمترین خبر داخلی افغانستان در هفته گذشته بود؛ زیرا این خبر حاکی از موفقیت حکومت افغانستان در شناسایی عناصر مصالحه‎پذیر طالبان بود.

 مذاکره نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان با برخی از مقام‎های بلند‎پایه طالبان جالب‎ترین خبر داخلی این کشور در هفته گذشته بود، زیرا بخش‎هایی از مردم افغانستان این خبر را نشانه‎ای خوبی از موفقیت حکومت افغانستان در تشخیص و تفکیک عناصر مصالحه‎پذیر طالبان تلقی کردند.

عطش رسیدن به صلح و ثبات پایدار در بین مردم افغانستان پس از سال‎ها تجربه تلخ جنگ و خون ریزی امری انکار ناپذیر است.

از همین جهت، بسیاری از مردم افغانستان از تلاش‎های حکومت کنونی این کشور برای استقرار صلح تا آخرین ماه‎های حکومت‎داری آن سپاسگزارند.

این درحالی است که برخی از صاحب نظران نظامی، از جمله «داودزی»، وزیر کشور افغانستان طالبان را گروه ایدئولوژیک مصالحه‎ناپذیر می‎دانند و تلاش‎های حکومت افغانستان را برنامه بی‎ثمر می‎خوانند.

در پی حمله شورشیان طالبان بر یک رستوران لبنانی واقع در «وزیر اکبرخان» کابل، داود زی وزیر کشور افغانستان از مصالحه‎ناپذیری طالبان به رسانه‎ها سخن گفت و تصریح کرد: این حمله نشان داد که تلاش برای مصالحه با گروه طالبان سودی ندارد.

در همین حال، «احمد سعیدی» یکی از آگاهان سیاسی نیز به نتیجه‎بخش بودن تلاش‎های صلح‎خواهانه حکومت افغانستان خوش‎بین نیست و این گروه را ابزار سیاست خارجی برخی کشورهای منطقه می‎داند و معتقد است که طالبان خود نمی‎تواند تصمیم کنارآمدن با حکومت افغانستان را اتخاذ کند.

اما به میدان آمدن چهره‎های مهم و مطرح طالبان از جمله « آغاجان معتصم» وزیر دارایی دوره طالبان و «مولوی عبدالرقیب تخاری» که سمت وزارت مهاجرین افغانستان را در زمان طالبان عهده دار بوده است، نشان داد که در بین طالبان نیز عناصر علاقه‎مند به صلح وجود دارند.

مولوی عبدالرقیب در نشستی که گفته‎ می‎شود بین برخی چهره‎های سرشناس صلح‎جوی طالبان در دبی برگزارشده بود شرکت ورزید اما پس از برگشت از دبی به پاکستان در شهر«پیشاور» کشته شد.

اینک آغاجان معتصم با تأکید و توجهی که به روند صلح نشان می‎دهد افق امید تازه‎ای را به روی مردم افغانستان گشوده است.

وی مدعی است که در این راه( تمایل و طرف‎داری از مذاکره برای استقرار صلح) تنها نیست، بلکه شماری از وزرای سابق، سفیران، دیپلمات‎ها و فرماندهان ارشد نظامی طالبان نیز با او هم‎نظر و هم‎سو اند.

اینک نگاه‎ها به آغاجان معتصم دوخته شده است و انتظار می‎رود وی بتواند دانه‎درشت‎های دیگری از طالبان را نیز با خود همراه و هماهنگ سازد.

شناسایی چهره‎های میانه‎رو و مصالحه‎جوی طالبان و ترتیب‎دهی نشست‎ها و ‎گفت‎وگوهای رو‎در‎‎رو با آنان آغاز خوبی است برای پیشبرد روند صلح و تامین امنیت در افغانستان.

اگر این تلاش‎ها به ثمر رسد به عنوان مهم‎ترین دستاورد در کارنامه حکومت فعلی افغانستان ثبت خواهد و به میزان محبوبیت آن خواهد افزود.

از سوی دیگر، ایجاد شکاف در صفوف طالبان و پدیدار شدن چند دستگی در بین این گروه روحیه رزمی آن‎ها را به شدت آسیب می‎رساند و این خود اقدام اثربخشی است که بخش‎هایی از طالبان را به تأمل و تجدید نظر در مورد ادامه جنگ با حکومت افغانستان فرا می‎خواند.

اینک در افغانستان پیشرفت در تمام عرصه‎ها به نحوی با موفقیت و پیشرفت روند صلح گره خورده ‎است، زیرا در نبود امنیت چندان امیدی برای بهبودی در سایر عرصه‎های زندگی مردم افغانستان به چشم نمی‎آید.

علت عمده فرار مغزها و سرمایه‎ها از افغانستان نیز نبود امنیت است و امنیت گم‎شده هرانسان افغانستانی بوده و امری است که چشم‎انداز زندگی هر شهروند افغانی را تحت تأثیر خود قرار داده است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.