برای از بین بردن تروریست ها، باید تفکر تروریسم را ریشه کن کرد

عربستان سعودی، امریکا اتش جنگ را در پاکستان روشن می کنند و علت اینست که دولت پاکستان سیاست دو گانه ای را در پیش گرفته و دیگران نیز از این وضعیت سو استفاده می کنند.

مقامات ارشد سیاسی و نظامی پاکستان هفته گذشته یک نشستی برگزار کردند که در این نشست، یک استراتژی و سیاست درباره امنیت کشور تدوین شد که بر اساس آن باید با طالبان پاکستان مذاکره صورت بگیرد اما ملا فضل الله، رهبر طالبان پاکستان پیشنهاد دولت را رد و اعلام کرد که هیچگاه مذاکره با دولت انجام نخواهد داد. برخی کارشناسان این اقدام طالبان را یک حرکت تحقیرآمیز قلمداد می کنند.
به اعتقاد خانم بشرا گوهر، عضو مجلس ملی پیشین پاکستان، همه احزاب سیاسی پاکستان به دولت فعلی اختیار داده بودند که برای مبارزه با پدیده شوم تروریسم یک استراتژی جامع تدوین کند اما بنظر می رسد که دولت از این موضوع چشم پوشی می کند بدان معنا که نه برای مذاکره برنامه دارد و نه استراتژی دیگری برای راه حل مشکل در نظر دارد. دولت هر چقدر از این موضوع چشم پوشی کند تروریستها مواضع و استحکامات خود را تقویت می کنند. دولت فقط این موضوع را مکرر مطرح می کند که خواهان مذاکره است اما تروریستها اعلام می کنند که با دولت مذاکره نمی کنند. نمی دانم این چگونه دولتی است که برای مذاکره اصرار می کند اما طرف مقابل می گوید که مذاکره نمی کند.
در همین رابطه رانا ثنا الله، وزیر قانون دولت ایالتی پنجاب می گوید: تاوقتیکه در وزیرستان مراکز تروریستها وجود داشته باشد نمی توان امنیت را در پاکستان برقرار کرد.
خانم بشرا گوهر نیز بر این باور است که، این وظیفه نخست وزیر و دولت مرکزی است لذا باید وزرای دولت ایالت پنجاب و دولت مرکزی در این زمینه موضع واحدی اتخاذ کنند. اگر قرار باشد که مراکز تروریستها از بین برود باید در وزیرستان و ایالت خیبر پشتونخواه نیز این کار صورت بگیرد اما مرکز اصلی تروریستها ایالت پنجاب است، لذا رانا ثنا الله در وهله اول باید مراکز تروریستها را در ایالت پنجاب پاکسازی کند. از همین ایالت پنجاب هزاران تروریست به وزیرستان رفته اند، همچنین تروریستهای خارجی به وزیرستان سرازیر شدند و امروز مناطق قبایلی و مردم را بنوعی به گروگان گرفته اند که از هیچ امکانات اموزشی و بهداشتی برخوردار نیستند چون تروریستها در آنجا مستقر هستند.
به اعتقاد برخی کارشناسان، مهمتر از مراکز تروریستی تفکر تروریسم است، تفکری که برخی گروههای نظامی دارند که تروریستها را سرمایه ملی می دانند، تاوقتیکه این تفکر وجود داشته باشد چگونه می توان تروریسم را ریشه کن کرد؟
خانم بشرا گوهر در این رابطه نیز گفت: تا زمانیکه در سیاست تغییر اساسی ایجاد نشود، این مشکل حل نخواهد شد. اگر سیاست این باشد که از تروریستها حمایت شود، مشکل بزرگترو حادتر خواهد شد. امروز نیز پدران تروریستها در پاکستان اشکارا نشست برگزار و فتاوی صادر می کنند، دولت باید سیاست دو گانه خود را تغییر دهد. تا زمانیکه حمایت از تروریستها ادامه داشته باشد، مردم بیگناه و نیروهای ارتش نیز قربانی و در خطر خواهند بود. مشکل تروریسم تنها با سخنرانی حل نمی شود.
به اعتقاد بنده دولت می خواهد تا سال 2014 میلادی موضوع را همچنان معلق نگه دارد، یعنی نه گفتگو انجام خواهد شد و نه ضد تروریستها عملیات نظامی انجام دهد و امروز وضعیت به جای رسیده که هر کشور منطقه ای از پاکستان دوری می کند.
وی در رابطه با ادعای اخیر کرزی در لویه جرگه مبنی بر اینکه، گر امریکا و پاکستان بخواهند می توانند در چند ساعت تروریسم و جنگ در افغانستان را پایان دهند ، اعلام کرد : موضوع بسیار پیچیده است و این مسائل باید در طی 12 سال، مطرح و حل می شدند . دولت پاکستان وظیفه دارد که دولت کابل را یک دولت مستقل و آزاد بداند و بعنوان یک همسایه خوب با دولت افغانستان مذاکره کند نه اینکه برای تسلط و تقویت یک گروه خاص تلاش کند. پاکستان با سیاست فعلی خود در منطقه خود را تنها می کند، چنین نباشد که پاکستان در آینده تنها بعنوان حمایت کننده تروریستها شناخته شود و کسی دیگر به کمک ما نیاید .
تروریستها که اکنون گروههای تکفیری نیز با انها همراه شده اند، مساجد، مزارهای اولیاء ا... و زیاتگاههای مقدس شیعیان و اهل سنت را مورد هدف قرار می دهد و به این کارهای غیر اسلامی و غیر انسانی ادامه می دهد، خانم بشرا گوهر اعتقاد دارد، این نیز نتیجه سیاست غلط ماست و این اتش از خیلی وقت پیش روشن شده است و عربستان سعودی نیز در این زمینه نقش دارد . اگر پاکستان خود را تقویت کند،عربستان و دیگران نمی توانند این اتش را روشن نگه دارند. عربستان سعودی در پاکستان به گروههای افراطی کمک مالی می کند و باعث نفاق و درگیری در این کشور می شود .این گروههای افراطی شیعیان را کافر می دانند و اگر شیعیان به حسینیه ها بروند، تروریستها انها را مورد هدف قرار می دهند. گروههای افراطی هر کسی که مثل انها نباشدرا کافر می دانند که این راه مسلمانی نیست زیرا مسلمان به عقاید دیگران احترام می گذارد و این اموزه اسلام است .اسلام دین صلح و سلامتی است .
عربستان سعودی، امریکا اتش جنگ را در پاکستان روشن می کنند و علت اینست که دولت پاکستان سیاست دو گانه ای را در پیش گرفته و دیگران نیز از این وضعیت سو استفاده می کنند. به اعتقاد بنده، اگر ما در داخل خانه خود وضعیت را تحت کنترل خود داشته باشیم مشکل حل خواهد شد در غیر اینصورت معضل همچنان باقی خواهد ماند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.